Al je afgedrukte foto’s op orde in 8 stappen!

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

Introductie

In het voorjaar van 2017 bezochten wij, toen nog in de hoedanigheid van professional organizers, de jaarlijkse conferentie in Londen van de APDO, Association of Professional Declutterers and Organisers.

Twee van de sprekers hebben ons hart gestolen! James Wallman, auteur, van het boek ‘Ontspullen’, en Cathi Nelson, oprichtster van The Photo Managers. Onafhankelijk van elkaar maakten zij ons duidelijk dat het vertellen van verhalen ons als mens gelukkig maakt. En dat wij foto’s gebruiken om die verhalen te illustreren, dat toont maar weer eens het belang van foto's.

Wat goed dat ook jij de stap gezet hebt om aan de slag te gaan met je foto's. De bedoeling van deze cursus is dat we je willen aanmoedigen de tijd te nemen om je fotoberg aan te pakken. Al die foto’s die nu nog in albums zitten, op zolder liggen of in dozen in de kelder, onder het bed, achter in de kast, die brengen we bij elkaar. Vervolgens sorteren we ze en van sommigen nemen we afscheid. Dan houd je de mooiste foto's over, waarmee je ook werkelijk iets kunt gaan doen.

Hier zul je geen spijt van krijgen. Het resultaat zal de moeite waard zijn, en ook de weg ernaartoe: A Trip Down Memory Lane!

Vroeger

Weet je nog, de tijd dat we ons filmrolletje lieten ontwikkelen bij de fotograaf? Wij durven te wedden dat je de mapjes al open had nog voor dat je thuis was. Ook in die tijd keken we snel door de foto’s heen maar weggooien ho maar. We stopten ze in een doos en heel soms werd er een album van gemaakt. Wij weten zeker dat er foto’s in je bezit zijn die sindsdien niet meer bekeken zijn.

doos met losse foto's

Nu

Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Foto’s maken, afdrukken en inplakken is niet meer wat het geweest is. De berg is bij ons allemaal gegroeid, bij sommigen boven het hoofd; dan is het ineens niet meer zo makkelijk om te genieten van je foto’s. Maar laat je niet ontmoedigen! Je hebt tenslotte deze cursus aangeschaft, je gaat ermee aan de slag. En wij gaan je daar bij helpen!

Bij deze cursus krijg je ook jouw persoonlijk begeleider, één van de FON foto-organizers. Jij houdt haar op de hoogte van je vorderingen door je opdrachten in te sturen en zij geeft je feedback en tips om door te kunnen blijven gaan. Wat wil je nog meer?

Dus, klaar voor de start? Veel succes!

Foto Organizing Academie

Karin Brouwer
Monique Hendriks
Ingeborg Koot
Pyc Li
Ellen Massaro

In de filmpjes hieronder stellen wij ons aan je voor!

Leg om te beginnen een aantal dingen klaar! Losse vellen papier of een schrift, een pen, of maak een map aan op je bureaublad als je liever digitaal notities maakt.

notebook, laptop en 2 pennen