Al je afgedrukte foto’s op orde in 8 stappen!

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

Introductie

In het voorjaar van 2017 bezochten wij, toen nog in de hoedanigheid van professional organizers, de jaarlijkse conferentie in Londen van de APDO, Association of Professional Declutterers and Organisers.

Twee van de sprekers hebben ons hart gestolen! James Wallman, auteur, van het boek ‘Ontspullen’, en Cathi Nelson, oprichtster van The Photo Managers. Zij maakten ons duidelijk dat het vertellen van verhalen ons als mens gelukkig maakt. Het grote belang van foto's wordt hierdoor benadrukt, want die illustreren immers de verhalen!

Wat goed dat ook jij de stap gezet hebt om aan de slag te gaan met je foto's. De bedoeling van deze cursus is dat we je willen aanmoedigen de tijd te nemen om je fotoberg aan te pakken. Al die foto’s die nu nog in verweerde albums zitten of in dozen in de kast, brengen we bij elkaar. Vervolgens sorteren we ze en van sommigen nemen we afscheid. Dan houd je de mooiste foto's over, waarmee je ook werkelijk iets kunt gaan doen. Het resultaat zal de moeite waard zijn, en ook de weg ernaartoe: A Trip Down Memory Lane!

Vroeger

Weet je nog, de tijd dat we ons filmrolletje lieten ontwikkelen bij de fotograaf? Wij durven te wedden dat je de mapjes al open had nog voordat je thuis was. Ook in die tijd keken we snel door de foto’s heen maar weggooien ho maar. We stopten ze in een doos of er werd er een album van gemaakt. Wij weten zeker dat er foto’s in je bezit zijn die sindsdien niet meer bekeken zijn.

doos met losse foto's

Nu

Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Foto’s maken, afdrukken en inplakken gebeurt nauwelijks meer. Die berg is blijven liggen, en dan is het ook niet gemakkelijk om te genieten van je foto’s. Maar laat je niet ontmoedigen! Je hebt tenslotte deze cursus aangeschaft, je gaat ermee aan de slag. En wij gaan je daar bij helpen!


Inhoud Cursus
De cursus heeft 8 stappen:
stap 1:  Doel stellen
stap 2:  Timemanagement
stap 3:  Werkplek en verzamelen
stap 4:  Tijdlijn
stap 5:  Sorteren
stap 6:  Verder organiseren
stap 7:  Veilige plek
stap 8:  Doe iets met je foto's!

Wij hebben gekozen voor deze aanpak omdat we dit een logische en overzichtelijke manier vinden, waarmee we jullie ook echt op weg gaan helpen. Het voor ons logische proces is:

  1. verzamelen
  2. sorteren
  3. opschonen
  4. ordenen

Maar vele wegen leiden naar Rome, van het pad afwijken mag natuurlijk!
Bij deze cursus krijg je ook jouw persoonlijk begeleider, Karin of Ellen van de FON foto-organizers. Zij hebben de cursus ontwikkeld, en zijn al meer dan 20 jaar professional organizer. Inmiddels zijn zij al ruim 6 jaar bezig als foto organizer en lid van The Photo Managers.
Jij houdt je begeleider op de hoogte van je vorderingen door je opdrachten in te sturen en zij geeft je feedback en tips om door te kunnen  gaan.

We wensen je een mooie trip 'Down Memory Lane'!

Foto Organizing Academie

Karin Brouwer
Ellen Massaro

Leg om te beginnen een aantal dingen klaar! Losse vellen papier of een schrift, een pen, of maak een map aan op je bureaublad als je liever digitaal notities maakt.

notebook, laptop en 2 pennen