Organiseer al je digitale foto’s

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 295,00
Begin
This cursus is currently closed

Intro

Voorjaar 2017
In het voorjaar van 2017 bezochten wij, in de hoedanigheid van professional organizers, de jaarlijkse conferentie in Londen van de APDO, Association of Professional Declutterers and Organisers. Twee van de sprekers hebben ons hart gestolen! James Wallman, auteur van het boek ‘Ontspullen’, en Cathi Nelson, oprichtster van The Photo Managers. Onafhankelijk van elkaar maakten zij ons duidelijk dat het vertellen van verhalen ons als mens gelukkig maakt. En dat wij foto’s gebruiken om die verhalen te illustreren, wat het belang van foto's onderstreept!

Digitaal makkelijk en veilig?
Vanaf het moment dat we digitaal zijn fotograferen heeft het idee postgevat dat de foto’s altijd toegankelijk, veilig en vindbaar zouden zijn. Niets is minder waar!
Van verschillende kanten worden jouw digitale foto’s bedreigd. De toegankelijkheid kan vies tegenvallen want waar staan ze? Weet je dat nog? Kun je foto's die je graag wilt laten zien, makkelijk terugvinden? En dat ze veilig zouden zijn is wellicht ook een illusie. Het idee dat je je telefoon nu kwijt zou raken levert al een ongemakkelijk gevoel op.
Allemaal zaken waar we ons in gaan verdiepen want waarschijnlijk zijn deze gedachten ook bij jou opgekomen en ga je nu (samen met onze hulp) je digitale fotoberg tackelen.

Stap voor stap
Wij leggen je in deze cursus stap voor stap de basis uit van het digitaal ordenen van je foto’s. Deze cursus is daarom ook geschikt voor iedereen die iets met z’n foto’s wil gaan doen. We nemen een duik in de wereld van hulpprogramma’s en apps. Wij hebben onderzocht welke het meest gebruiksvriendelijk zijn en qua werkwijze is het overzichtelijk opgebouwd. Daar waar mogelijk kun je kiezen voor verdieping, maar dat hoeft niet. Het wijst zich gaandeweg de cursus vanzelf. We illustreren een aantal stappen met opnames van programma's. Hier is geen geluid bij, de beelden wijzen zich vanzelf. Het ligt dus niet aan je computer :).

Volgorde van de lessen
De volgorde van de lessen is ook de volgorde van de werkwijze: houd dit zo goed mogelijk aan. Sommige stappen zijn in een dag of avond te doen, andere stappen kunnen weken in beslag nemen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan.

Is het niet te technisch?
Wij horen vaak het bezwaar dat het allemaal te technisch zou zijn.
Deze cursus onderscheidt zich door de begeleiding die je erbij krijgt. We willen juist de drempel verlagen om met je digitale foto's aan de slag te gaan: als je vragen hebt, zijn wij er om ze te beantwoorden 🙂 En als je sommige onderdelen graag samen wilt doen: extra hulp inkopen kan altijd, zie bij DIY en DWY op de website.
Wij durven te stellen dat als je een foto kunt maken op je smartphone, je onze cursus ook kunt volgen.

Tip: gebruik, als het mogelijk is, twee schermen. Bijvoorbeeld de cursus op je iPad, zodat je makkelijk op je computer aan de foto's kunt werken.

Het belang van duurzaamheid
Last but not least, geven wij ook aandacht aan het duurzaam organiseren van jouw foto's. Als professional organizers zijn wij al jaren bezig met duurzaam organiseren bij onze klanten. Voor spullen is dat misschien wat zichtbaarder en daarom gaan wij jullie tips geven om bewuster met jouw digitale foto's om te gaan.
Een Cloud kan superhandig zijn; heel leuk als alles gesynchroniseerd is, dat snappen wij best. Maar heb jij in de gaten dat daarvoor die beruchte datacenters nodig zijn?
Het gemak dient de mens, denken velen nog steeds. Maar tot welke prijs, denken wij vooral.

En nu.. starten maar; op naar les 1. Wij wensen je veel plezier met de cursus!

afbeelding 1 van intro 1