Organiseer al je digitale foto’s

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
US$295
Begin
This cursus is currently closed

Voorjaar 2017
In het voorjaar van 2017 bezochten wij, toen nog in de hoedanigheid van professional organizers, de jaarlijkse conferentie in Londen van de APDO, Association of Professional Declutterers and Organisers.Twee van de sprekers hebben ons hart gestolen! James Wallman, auteur, van het boek ‘Ontspullen’, en Cathi Nelson, oprichtster van The Photo Managers. Onafhankelijk van elkaar maakten zij ons duidelijk dat het vertellen van verhalen ons als mens gelukkig maakt. En dat wij foto’s gebruiken om die verhalen te illustreren, dat toont maar weer eens het belang van foto's.

Digitaal makkelijk en veilig?
Vanaf het moment dat we digitaal zijn fotograferen heeft het idee postgevat dat de foto’s voor altijd toegankelijk en veilig zouden zijn. Niets is minder waar!
Van verschillende kanten worden jouw digitale foto’s bedreigd. De toegankelijkheid kan vies tegenvallen want waar staan ze? Weet je dat nog? En dat ze veilig zouden zijn is ook een illusie. Het idee dat je je telefoon nu kwijt zou raken levert al een ongemakkelijk gevoel op. Allemaal zaken waar we ons in gaan verdiepen want waarschijnlijk zijn deze gedachten ook bij jou opgekomen en ga je nu (samen met onze hulp) je digitale fotoberg tackelen.

Stap voor stap
Wij leggen je in deze cursus stap voor stap de basis uit van het digitaal ordenen van je foto’s. Deze cursus is daarom ook geschikt voor iedereen die iets met z’n foto’s wil gaan doen. We nemen een duik in de wereld van hulpprogramma’s en apps. Wij hebben onderzocht welke het meest gebruiksvriendelijk zijn. Ook qua werkwijze proberen wij het steeds heel overzichtelijk te houden. Daar waar mogelijk kun je kiezen voor verdieping maar dat hoeft niet. Het wijst zich gaandeweg de cursus vanzelf.

Volgorde van de lessen
De volgorde van de lessen is ook de volgorde van de werkwijze, houd dit zo goed mogelijk aan. Sommige stappen zijn in een dag of avond te doen, andere stappen kunnen weken in beslag nemen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan.

Is het niet te technisch?
Wij horen vaak het bezwaar dat het allemaal te technisch zou zijn.
Wij durven te stellen dat als je een foto kunt maken op je smartphone je onze cursus ook kunt volgen. Als je vragen hebt, zijn wij er om ze te beantwoorden. Weten wij het niet dan gaan we het voor je uitzoeken, want ook voor ons geldt dat er steeds sneller slimmere oplossingen komen. Je kunt je vraag stellen via Whatsapp, Zoom of in de Facebook-groep.