Verdiepingsmodule Adobe Bridge

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
19,95
Begin
This cursus is currently closed

Het kan zijn, dat een aantal van je digitale foto’s niet de juiste datum heeft. Dat kan gebeurd zijn door overzetting van een andere computer of schijf. Of je hebt de foto’s van iemand anders gekregen dat is onhandig als je alle foto’s op chronologische volgorde wil hebben. 

In Module 8 hebben we uitgelegd hoe je achter de aanmaakdatum van de foto kunt komen, door in de ‘info’ van de foto te zoeken. 

Heb je heel veel foto’s die je wil hernoemen, of waarvan de datums volgens jou niet kloppen, dan kun je gebruik maken van het programma Adobe Bridge. Het is een gratis programma van Adobe Creative Cloud wat je kunt downloaden op zowel een PC als een Mac (als je een gratis Adobe account maakt). Het wordt ook wel een ‘interface’ genoemd; je legt het als het ware over je foto’s heen en je kunt de foto’s dan bewerken, zoals het hernoemen. 

Met Adobe Bridge kun je de foto’s bekijken zonder ze steeds te hoeven openen, en het programma laat je de gegevens zien die ‘in’ de foto’s zitten, de zogenaamde ‘exif’ gegevens. 

Download het programma; zorg dat je de versie met het onderstaande pictogram hebt: Adobe Bridge CC.

Adobe Bridge logo
Adobe Bridge app store