Product Module Adobe Bridge
Adobe Bridge logo
  • Het kan zijn, dat een aantal van je digitale foto’s niet de juiste datum heeft. Dat kan gebeurd zijn door een overzetting van een andere computer of schijf, of je hebt de foto’s van iemand anders gekregen. Dat is niet handig als je alle foto’s op chronologische volgorde wilt hebben.
  • Of je hebt heel veel digitale foto’s en wilt eindelijk eens van die ‘rare namen’ af, zoals IMG_103982. In beide gevallen is Adobe Bridge een praktisch en doeltreffend programma!
    In deze verdiepings-module laten wij je stap voor stap met illustraties en een filmpje zien hoe je je foto’s kunt hernoemen.Met Adobe Bridge kun je de foto’s bekijken zonder ze steeds te hoeven openen. Het wordt ook wel een ‘interface’ genoemd; je legt het als het ware over je foto’s heen en je kunt de foto’s dan snel bewerken, zoals het hernoemen. Dat is vooral handig als het om veel foto’s gaat.
  • Het programma werkt met de gegevens die ‘in’ de foto’s zitten, de zogenaamde ‘exif’ gegevens. Als je iets wijzigt, blijven die wijzigingen ook ín je foto zitten. Dit in tegenstelling tot een fotobeheer-programma: als je daarin iets verandert, is het vaak alleen in dat programma ‘geldig’.
  • Last but not least: het is een gratis programma van Adobe Creative Cloud wat je kunt downloaden op zowel een PC als een Mac (als je een gratis Adobe account maakt).

Stap voor stap aan de slag?

Dan is dit echt iets voor jou!